De opleiding in Belgie worden gegeven door Helen Purperhart. Helen is bekend vanwege haar grote inzet en vernieuwende manier om yoga voor iedereen toegankelijk te maken. Kinderyoga en innerlijk kindwerk is haar specialiteit en dat draagt ze graag uit in de wereld. Zij schrijft er boeken over, maakt cd’s en kaarten die in kinderpraktijken, op scholen, in de kinderopvang en thuis gebruikt kunnen worden. In haar bedrijf ‘Jip & Jan’ laat zij zich bij alles wat zij doet leiden door te spelen, te ontdekken en te ervaren. Helen's grote inspiratiebron vanaf haar kindertijd is haar heldin Pippi Langkous.

 

Missie en visie

Helen is speels, nieuwsgierig, leergierig, eigenwijs, onderzoekend en heeft een grote dosis humor. Vanuit haar eigen kijk op het leven en de ervaringen die zij heeft opgedaan, heeft Helen haar eigen methode ontwikkeld. Ze stimuleert grote en kleine mensen om hun kracht meer ruimte te geven, zodat ze zichzelf durven te zijn en weer gaan geloven in hun wensen. Het is haar missie om ouders en professionals te inspireren om kinderen op weg te helpen om te groeien tot zelfbewuste volwassenen die keuzes kunnen maken voor een betere wereld.

 

Ubuntu

Het woord dat bij Helen past is: Ubuntu. Ubuntu betekent eenheid. Als je Ubuntu voelt, dan sta je open voor anderen, je wijdt je aan anderen, vanuit de verbinding met jezelf en je weet dat je verbonden bent met alles en iedereen.